Δροσιστικές, light και εύκολες, οι γρανίτες κρασιού είναι μια εντυπωσιακή επιλογή για τα καλοκαιρινά απογεύματα.
Συστατικά για 10 γρανίτες κρασιού
• 1 φλιτζάνι νερό
• 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
• 4 κλωναράκια φρέσκια μέντα
• 1/2 πεπόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
• 3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
Οδηγίες
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την μέντα και τα ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα σιρόπι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Σε έναν μπολ, ανακατεύουμε μαζί το πεπόνι και το κρασί. Αφού αφαιρέσουμε την μέντα, προσθέτουμε το σιρόπι στο μπολ με το πεπόνι και το κρασί. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά . Ρίχνουμε το μίγμα σε ατομικά τσέρκια. Προσθέτουμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε να παγώσουν μέχρις ότου γίνουν στερεά, περίπου 6 ώρες.
Σημειώσεις
Μπορείτε να προσθέσετε φύλλα μέντας σε κάθε γρανίτα για να δώσετε χρώμα.
Οι γρανίτες κρασιού πολύ εύκολες και ευχάριστες. Το δύσκολο μέρος είναι η αναμονή μέχρι να παγώσουν. Είναι πολύ αναζωογονητικές, ειδικά με την μέντα.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και άλλους συνδυασμούς, όπως μούρα και ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί.
Συστατικά για 10 γρανίτες κρασιού
• 1 φλιτζάνι νερό
• 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
• 4 κλωναράκια φρέσκια μέντα
• 1/2 πεπόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
• 3/4 φλιτζανιού λευκό κρασί
Οδηγίες
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και την μέντα και τα ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα σιρόπι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Σε έναν μπολ, ανακατεύουμε μαζί το πεπόνι και το κρασί. Αφού αφαιρέσουμε την μέντα, προσθέτουμε το σιρόπι στο μπολ με το πεπόνι και το κρασί. Ανακατεύουμε για 10 λεπτά . Ρίχνουμε το μίγμα σε ατομικά τσέρκια. Προσθέτουμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε να παγώσουν μέχρις ότου γίνουν στερεά, περίπου 6 ώρες.
Σημειώσεις
Μπορείτε να προσθέσετε φύλλα μέντας σε κάθε γρανίτα για να δώσετε χρώμα.
Οι γρανίτες κρασιού πολύ εύκολες και ευχάριστες. Το δύσκολο μέρος είναι η αναμονή μέχρι να παγώσουν. Είναι πολύ αναζωογονητικές, ειδικά με την μέντα.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και άλλους συνδυασμούς, όπως μούρα και ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί.
Δεν υπάρχουν σχόλια :