Έχετε προσπαθήσει τα πάντα αλλά δεν έχετε καταφέρει να
φτιάξετε τον καφέ έτσι όπως τον ονειρεύεστε. Ερευνητές κατάφεραν να ανακαλύψουν
το μυστικό για τον τέλειο καφέ… και η απάντηση κρύβετε στο πιο βασικό συστατικό
του: το νερό!
Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Daily Mail o τύπος
του νερού επηρεάζει δραματικά την τελική γεύση του καφέ. Πιο συγκεκριμένα, στις
έρευνες χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικοί τύποι νερού για να διαπιστωθεί κατά πόσο επηρεάζετε
το τελικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τον χημικό Christopher
Hendon από το πανεπιστήμιο του Bath «Οι
κόκκοι του καφέ περιέχουν εκατοντάδες χημικά και η ακριβής σύνθεσή τους
εξαρτάται από τον τύπο του καρπού και τον τρόπο με τον οποίο έχει επεξεργαστεί».
«Η γεύση του προκύπτοντος
καφέ καθορίζεται από το βαθμό από τον οποίο αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να
εξαχθούν από το νερό. Βρήκαμε ότι η σύσταση του νερού είναι το σημείο-κλειδί
για την τέλεια αναλογία των σακχάρων, αμύλων, βάσεων και οξέων που προέρχονται
από μια συγκεκριμένη ποικιλία καφέ συνέχισε».
Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα
οι αναλογίες των ιόντων είναι αυτές που επηρεάζουν την τελική γεύση του καφέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :